AsiaFinest Forum
Ad: 123Designing.com

Welcome Guest ( Log In | Register )

13 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > »   
Reply to this topicStart new topic
Which Indonesian celebrities should I feature on AsiaFinest?
Majapahitans
post May 2 2006, 11:23 AM
Post #61


AF Guru
Group Icon

Group: Members
Posts: 4,013
Joined: 12-July 05
From: Javadvipa Jaya




QUOTE(heartshapedbox @ May 1 2006, 09:44 AM) [snapback]1808445[/snapback]

ANGGUN
Luminescence


IPB Image



La Belle Indonesienne Femme...
Cantiknya...... love2.gif love2.gif love2.gif

'heartshapedbox' GOOD JOB.......! biggthumpup.gif

One more time.....,

ANGGUN RULEZ.....!!! rockon.gif

This post has been edited by Majapahitans: May 2 2006, 11:24 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 3 2006, 02:11 AM
Post #62


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




Hey this is an interesting article about Anggun and Agnes about their different marketing strategy! Just read it! biggthumpup.gif

“Thanks Anggun and Agnes, you save my day” By: hericz.net
http://hericz.net/2006/04/anggun-c-sasmi-dan-agnes-monica/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
heartshapedbox
post May 3 2006, 02:31 AM
Post #63


AF Addict
Group Icon

Group: Members
Posts: 618
Joined: 22-February 05
From: Indonesia




Furan, barusan gue tadi mau posting juga.... embarassedlaugh.gif

Gue paste disini juga deh....abis lucu sih biggrin.gif

25 April 2006
Anggun C Sasmi dan Agnes Monica


Filed under: Ragam, Hiburan — hericz @ 8:13 pm
Ini adalah sebuah bualan tentang marketing. Pura-puranya melakukan analisis pemasaran padahal nggak tahu apa-apa.

Gara-garanya, hari minggu kemarin seharian diajak pak Rudy untuk berbicara soal marketing dengan salah satu rekan bisnis. Perusahaanku dan perusahaan rekan bisnisku itu memiliki cara marketing yang berbeda. Perusahaanku menggunakan metode atas ke bawah, ambil yang besar-besar (profit margin lebar, kesulitan tinggi, resiko besar), baru yang kecil-kecil belakangan. Sedangkan perusahaan rekan bisnisku itu menggunakan cara dari bawah ke atas, ambil yang kecil-kecil (tapi lebih mudah didapat) baru raih yang besar-besar.

Berjam-jam kami muter-muter berdiskusi, adu argumen mana yang lebih bagus dan efektif. Tentu saja tidak ada yang mau mengalah. Pusing aku!

Tiba-tiba aku teringat dengan Anggun C Sasmi dan Agnes Monica, dua wanita cantik yang kini berkibar di dunia hibur menghibur. Mereka kujadikan model untuk menerangkan dan menyatukan pandangan. Walaupun jelas-jelas ngawur dan agak ngibul, tapi diskusi bisnis jadi terarah dan bisa segera selesai.

Hal penting yang perlu diingat dari Anggun dan Agnes, visi mereka berdua kurang lebih sama : Go International!

Anggun C Sasmi

Adalah Anggun C Sasmi, wanita yang dulunya tumbuh besar di Jogja (sama denganku), dan berparas hitam manis (sama juga denganku). Pada usia muda sudah meraih kesuksesan , mendapat berbagai award, serta popularitas di Indonesia.

Setelah yakin dengan kemampuannya, pada usia 19 tahun Anggun meninggalkan Indonesia yang otomatis meninggalkan pula segala kesuksesan, popularitas, perpanjangan kontrak, dan juga teman-temannya, untuk meraih dunia Internasional sebagai target marketnya. Anggun muda pun bergerak ke London, ke Amsterdam, dan akhirnya Paris yang dijadikan rumah barunya. Rumah bagi Anggun yang tidak dikenal siapapun. Anggun kembali menjadi orang asing yang bahkan tidak bisa bahasa Prancis.

Lalu Anggun mulai merintis karirnya disana, dan menghilang dari radio, televisi, dan media Indonesia.

Enam tahun kemudian, Anggun kembali muncul di media lokal. Ikut terbawa berita tentang single-nya yang menduduki top-sepuluh tangga lagu di seluruh dunia. Snow On The Sahara memang lagu yang sangat mengesankan. Tahun-tahun berikutnya, Anggun kembali menerbitkan lagu-lagu bernuansa etnis -aku pikir itu suara Bali- dan lagi-lagi menjadi lagu pilihan untuk para penyanyi kamar mandi.

Hebatnya, semua itu dilakukan Anggun dengan tetap tampil seperti orang Asia : berrambut hitam panjang, dan lagu-lagu dengan unsur etnis khas Asia. Ditambah lagi dengan goyangannya yang mirip tari bali. Bangga deh pokoknya.

Tetapi, pakaiannya memang selalu membuat orang menahan nafas dan menahan pandangan. Seronok, kalau kata orang Asia.**** Padahal, tanpa pakaian yang mini, tipis, dan kliwir-kliwir itupun Anggun sudah sangat memukau penonton. Senyumnya itu lho, bikin penonton klepek-klepek.

Setelah sukses Go International, Anggun kini sedang promo ke Indonesia. Marketing dari atas ke bawah. Sama denganku.

Agnes Monica

Aku masih ingat ketika jaman-jaman ikut bimbingan belajar untuk ikut UMPTN. Di saat istirahat, aku bersama teman-teman selalu berusaha menyempatkan diri nonton acara “Tralala-Trilili” di RCTI. Acara dimana Agnes Monica kecil menjadi bintang baru. Saat itu semua orang suka Agnes Monica, termasuk aku yang jelas-jelas bukan termasuk cowok philadelphia.

Pernikahan Dini dan diikuti sederet sinetron lainnya membawa Agnes menjadi pemain sinetron. Mulai dari yang akting yang bagus hingga akting yang hanya perlu membelalakkan mata dan berteriak untuk menggambarkan orang marah dilakoninya. Yah, memang gambaran marah tradisional seperti ini yang mudah dipahami pemirsa. Intinya, Agnes berhasil membuktikan diri mampu menjadi aktris.

Beberapa album Agnes juga mampu diterima masyarakat. Laris manis. Suaranya semakin mantap, dance-nya semakin canggih dan inovatif, dan wajahnya semakin cantik dan dewasa. Dan yang paling menjadi sorotan, gaya berpakaiannya yang ke-britney-britney-an. Seksi sih, tapi mmm, kelihatan agak-agak Penuaan Dini kayaknya.

Lalu tiba-tiba Agnes berteriak lantang “Aku mau Go International!”. Wow, ternyata ini gadis yang berwawasan luas! Seseorang dengan visi, bukan hanya sekedar mengikuti aliran nasib, seperti pada percakapan berikut :

WartawanGosip: “Bagaimana anda bisa main sinetron ini?”
Artis (bukan Agnes): “eh, kalau saya kebetulan pas jadi model tiba-tiba dijawil sutradara dan diajakin untuk main sinetron ini”
WartawanGosip: “Bagaimana rencana anda berikutnya?”
Artis (bukan Agnes): “besok-besok lihat saja mudah-mudahan saya masih diterima oleh pemirsa”.

Jadilah Agnes muda yang berpikiran dewasa. Berusaha keras menggapai mimpinya, berlatih dengan keras siang dan malam sampai pelatihnya kewalahan, hingga sekarang aksi panggungnya sangat sempurna. Sudah sangat mirip Britney Spears dan dance team-nya. Agnes lalu main sinetron di Taiwan.

Setelah sukses menaklukan Indonesia, Agnes Monica melebarkan sayap ke Asia, lalu sebentar lagi ke dunia. Dari Bawah ke Atas.

Anggun dan Agnes, Semuanya Sukses

Akhirnya diskusi siang itu diakhiri dengan kata-kata klise: “Tidak ada teori marketing yang sempurna. Semua produk mempunyai cara marketing sendiri-sendiri, dan cara yang sukses untuk produk ini tidak selalu sukses saat diterapkan di produk lain.”

Berkat Analogi Nggedabyah™ dan Teorematika Nggladrah™ diatas, akhirnya aku bisa keluar dari ruangan untuk makan siang. Terima kasih Anggun dan Agnes, kalian menyelamatkan hariku.




****Padahal kata 'seronok' menurut orang Malaysia artinya 'senang' lho biggrin.gif

Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 3 2006, 04:05 AM
Post #64


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




QUOTE(heartshapedbox @ May 3 2006, 02:31 AM) [snapback]1814021[/snapback]

Furan, barusan gue tadi mau posting juga.... embarassedlaugh.gif

laugh.gif ternyata pikiran kita sama beerchug.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
e_vaholic
post May 3 2006, 04:10 AM
Post #65


AF Guru
Group Icon

Group: Members
Posts: 4,180
Joined: 11-March 04
From: nowhere




gw mah siapa aja..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tengkuafif
post May 3 2006, 05:24 AM
Post #66


AF Guru
Group Icon

Group: Members
Posts: 3,402
Joined: 26-November 05
From: England




Inul!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
haqine
post May 3 2006, 07:59 AM
Post #67


AF Pro
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,403
Joined: 26-August 05
From: Indonesia




QUOTE(tengkuafif @ May 3 2006, 05:24 PM) [snapback]1814242[/snapback]

Inul!


embarassedlaugh.gif

ANGGUN
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ansudjono
post May 3 2006, 11:02 AM
Post #68


AF Fiend
Group Icon

Group: Members
Posts: 339
Joined: 19-February 06
From: s.u.r.a.b.a.y.a




ben...when will this poll stopped ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 3 2006, 11:06 PM
Post #69


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




^
this isn't a poll, but a discussion I suppose. And I think the final decision would come from Ben.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Ben
post May 4 2006, 02:31 PM
Post #70


AsiaFinest C.E.O.
Group Icon

Group: Admin
Posts: 9,545
Joined: 15-March 02
From: New York City




This isn't a poll. This topic will be pinned so I can continue to read all the feedback for future Indonesian celebrities features. icon_wink.gif I will be adding Indonesian profiles according to this topic madcool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Astromantic
post May 4 2006, 02:34 PM
Post #71


AF Pro
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,325
Joined: 29-January 06
From: B.A.T.A.V.I.A




Thanks Ben, you rock big time. biggthumpup.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Tuanku_Nan_Renca...
post May 4 2006, 05:06 PM
Post #72


AF Pro
Group Icon

Group: Members
Posts: 1,089
Joined: 17-November 05




and can u put both Anggun and Agnes instead of only either one of em? since they both are the most popular right now? and a little bit of inul and adam jordan would be very appreciated
Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 4 2006, 08:36 PM
Post #73


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




^ Adam Jordan??? Gimme a break!! jawdrop.gif laugh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ansudjono
post May 4 2006, 11:11 PM
Post #74


AF Fiend
Group Icon

Group: Members
Posts: 339
Joined: 19-February 06
From: s.u.r.a.b.a.y.a




QUOTE(Ben @ May 5 2006, 02:31 AM) [snapback]1818377[/snapback]

This isn't a poll. This topic will be pinned so I can continue to read all the feedback for future Indonesian celebrities features. icon_wink.gif I will be adding Indonesian profiles according to this topic madcool.gif

sorry for the misunderstanding.. icon_redface.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
XxRyoChanxX
post May 4 2006, 11:15 PM
Post #75


AF Guru
Group Icon

Group: Members
Posts: 4,180
Joined: 19-June 05
From: SoCal




put DIAN PLZZZZ!! I THINK SHE DESERVES IT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Astromantic
post May 4 2006, 11:53 PM
Post #76


AF Pro
Group Icon

Group: Members
Posts: 2,325
Joined: 29-January 06
From: B.A.T.A.V.I.A




Dian is the hottest FULLY Indonesian actress alive... Gawd...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
materialgurl
post May 5 2006, 02:09 AM
Post #77


AF Fiend
Group Icon

Group: Members
Posts: 452
Joined: 5-January 06




Anggun is the first artist feature in AF. The next one should be Agnes and Dian. Fransisca, make one for Dian too, please beerchug.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
heartshapedbox
post May 5 2006, 04:54 AM
Post #78


AF Addict
Group Icon

Group: Members
Posts: 618
Joined: 22-February 05
From: Indonesia




QUOTE(materialgurl @ May 5 2006, 02:09 PM) [snapback]1820916[/snapback]

Anggun is the first artist feature in AF. The next one should be Agnes and Dian. Fransisca, make one for Dian too, please beerchug.gif


for Agnes it's just about time.... icon_wink.gif
I think Ben is searching information and pictures of Agnes in the web right now....
biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 5 2006, 07:04 AM
Post #79


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




QUOTE(heartshapedbox @ May 5 2006, 04:54 AM) [snapback]1821207[/snapback]

for Agnes it's just about time.... icon_wink.gif
I think Ben is searching information and pictures of Agnes in the web right now....
biggrin.gif

Okay, Anggun has succeeded to become our first AF feature, so now you can take a rest, Ika! laugh.gif
Yeah hopes Ben is really searching abt Agnes now biggrin.gif

So now let’s move to the other stars. I’m still keep updating Agnes coz I know she deserves it, meanwhile I’m gonna make a new one for Dian Sastro.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
furansizuka
post May 5 2006, 07:20 AM
Post #80


AF Supreme
Group Icon

Group: Members
Posts: 12,135
Joined: 29-September 04
From: Tropical island




Dian Sastrowardoyo
IPB Image IPB Image IPB Image

Diandra Paramitha Sastrowardoyo (born in Jakarta, 16 March 1982) is well known as Dian Sastrowardoyo or Dian Sastro, is one of famous leading Indonesian actress. Not only renown in Indonesia but also in neighbor countries. Starting her career as a model in teen magazine Gadis (1996), she’s considered as an icon of the raising of Indonesian film industry. She has received local and international awards.

Her first movie entitled ‘Bintang Jatuh’ (2000) or ‘Fallen Star’, directed by now-famous director Rudi Sujarwo, was not too hit the market. The next film in 2001, ‘Pasir Berbisik’ or ‘Whispering Sands’ brought her name into eminence. In Nan T. Achnas’ hand (Indonesian woman director), Dian encountered acting with senior actress and actor Christine Hakim (Asian Heroine – Times Magazine version) and Slamet Rahardjo. Through this film, Dian was awarded international awards: Best Female Actress at Singapore Film Festival (2002) and Asia Film Festival in Deauville, France (2002). Besides many local awards, in 2005 she bagged Most Promising and Talented Young Actress at Asia Pacific Film Festival.

The undergraduate literature student of University of Indonesia then continue soars in film industry when a brand new teen flick film ‘Ada Apa Dengan Cinta’ or ‘What’s With Love’ (2002) released the following year and the rest is history. ‘What’s With Love’ is a teen film that made a big hit not only nationwide but also internationally. It reached over 2 million viewers, and broke the sales record at the time. It became the milestone of the next Indonesian teen movies, though sad ending in teen love story was still a new thing in Indonesian films.

‘What’s With Love’ also reached huge popularity in Malaysia; it was also broadcasted in Australian and Korean TV. On April 2005 the film was released at cinemas in Japan and it received big attention from the public especially Japanese youths. ‘What’s With Love’ then republished in a form of Japanese novel titled ‘Beautiful Days’. They released the movie in DVD format as well. And thanks to Japan, they also made special website for this movie in Japanese version: http://www.beautifuldays.jp/top.html

IPB ImageIPB ImageIPB Image
IPB Image

Interview in Tokyo
http://www.cinemacafe.net/interview/bn/bn_0503.phtml

Filmografi
· 2000: Bintang Jatuh (Falling Star)
· 2001: Pasir Berbisik (Whispering Sands)
· 2002: Ada Apa dengan Cinta? (What’s With Love)
· 2003: Arisan! (The Gathering)
· 2004: Puteri Gunung Ledang (The Princess of Mount Ledang)
· 2005: Banyu Biru (Blue Banyu)
· 2005: Ungu Violet (Purple Violet)
· 2005: Belahan Jiwa (Soulmate)
· 2006: Dunia Tanpa Koma (A World Without Coma)
Awards
· 1996: Winner of Cover Girl Gadis Magazine contest
· 2002: Lux Soap exclusive model 2002 from JWT AdForce-Unilever
· 2002:
o March – Best Actress Asia Film Festival Deauville, France for film ‘Pasir Berbisik’/’Whispering Sands’
o April – Best Actress at 15th Singapore International Film Festival for film ‘Pasir Berbisik’/’Whispering Sands’
· 2004: Best Actress at Indonesia Film Festival 2004 for film ‘Ada Apa Dengan Cinta’/’What’s With Love’
· 2005: Most Favorite Actress MTV Indonesia Movie Awards for film ‘Ungu Violet’/’Purple Violet’
· 2005: Most Promising and Talented Young Actress at Asia Pacific Film Festival, Kuala Lumpur, Malaysia for film ‘Ungu Violet’/’Purple Violet’

IPB Image

Go to the top of the page
 
+Quote Post

13 Pages V  « < 2 3 4 5 6 > » 
Reply to this topicStart new topic

 



Lo-Fi Version Time is now: 16th April 2014 - 04:20 AM